9 Ocak 2014 Perşembe

Yemek pişirmede küçük detaylar ve sonuçları


Yemek pişirme de küçük detaylar ve sonuçları :
  
  Gıdalar isteğe göre pişmiş yada çiğ olarak tüketilebilir. .her yemeğin ayrı pişirme yöntemi vardır.bazı yemekler fırında bazıları tencerede pişirilir.ama en lezzetlisi odun ocaklarında pişirilenlerdir.Tabiki bu benim tercihim denemenizi tavsiye ederim.yemeğinizi odun ocaklarında pişirmek için fırınlardan yararlanabilirsiniz.bunlara örnek olarak fırında tavuk,fırında güveç,etli ekmek,peynirli pide vs.Bunları sadece hazırlamanız yeterli olacaktır tabi hazırlarken malzemelerini iyi ayarlamanız gerekir.En önemli hususlardan biri de yemeği kaç kişilik yapacağımızdır.bunun önemi yapacağımız yemekte kullanacağımız kabı belirlememizde yardımcı olur bu da israfı engeller.
   En önemli husus yemek pişirme kabının tabanının yuvarlak olmaması gerekir.Çünkü yuvarlak tabanlı tencerelerde ısı dağılımı düzensiz olurken düz tabanlı tencerelerde ısı dengeli bir şekilde dağılır.
Yemek pişirirken sürekli kontrol edilmeli,karıştırılmalı ki yemeğimiz dibine tutmasın pişme noktası 100 derece dir buna dikkat edelim.
     Yemek yaparken içine katacağımız malzemeleri kesinlikle ölçmemiz gerekir.malzemeleri ölçmemiz yemeğin kıvamını tutturmamızı sağlar ve damak tadımızı yakalamış oluruz.yemek pişirme de malzeme seçimi de çok önemli.en taze sebzelerden yapılan yemek ya da en kaliteli etten yapılan yemeğin  tadı çok daha farklı çok daha lezzetli olur.yemeği hemen hemen herkes yapar sadece dikkat etmemiz gereken unsur yemeğin nasıl yapacağımız ile ilgili püf noktaları bilmektir
   Yemek yeme insan yaşantısını devam ettirebilmek için sürekli alınması gerekir.doğru şekilde pişmiş yemekler insan sağlığına da çok büyük faydaları vardır.Tazelik ve hoş tatlar bırakmak adına kullandığımız baharatlar yemeğin tadında büyük lezzet yakalamış oluruz.
   Önemli olan hangi yemeğin ne kadar sürede ve nerede pişmesi gerektiğini bilmek ona göre ayarlamamız gerekir.her besinin farklı pişirilme yöntemi ve farklı süreleri vardır.
    Şunu unutmayın ilk defa yemek yapan biri başarılı olamayabilir bu sakın moralinizi bozmasın yemek sürekli olarak yapılırsa başarıya ulaşabilirsiniz.kolay gelsin...







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder