21 Ocak 2014 Salı

Turşu çeşitleri


Turşu çeşitleri : Bir çok turşu çeşitleri vardır.hemen hemen bütün sebzelerden turşu yapılır.damak tadına uyan bütün sebze hatta bazen meyveler den turşular kurarız.başlıca turşu çeşitleri ;


  •   biber turşusu                                                   
  •   kornişon turşu                                                   
  •   kırmızı ve beyaz lahana turşusu                           
  •   karnabahar turşusu
  •   kelek turşusu
  •   acur turşusu
  •   karışık turşu
  •   pancar turşusu
  •   domates turşusu
  •   fasulye turşusu
  •   salatalık turşusu
karışık turşu yapımı :
malzemeler :
küçük boy beyaz lahana
4 adet acur
4 adet havuç
4 adet domates
5 adet biber
3 baş sarımsak
1 çay bardağı kaya tuzu
1/5 su bardağı sirke
2 litre su
2 çorba kaşığı nohut
1 çorba kaşığı limon tuzu
1 çorba kaşığı sıvı yağ


Hazırlanışı :
İlk olarak bütün malzemelerimizi bol su ile yıkamalıyız.
malzemelerimizi küçük parçalar haline getirelim.
ardından 5 litrelik cam kavanoza turşumuz çabuk olması için en alt kısmına nohutları yerleştirelim.
ardından bütün sebzelerimizi sıkı sıkı yerleştirelim
kabuklarını soyduğumuz sarımsaklarımızı tüm halinde ilave edelim
geniş bir kapta su ve tuzu iyice karıştırıp tuzun erimesini sağlayalım
ardından limon tuzu ve sirkeyi ilave ederek iyice karıştırıp sebzelerin üstüne dökelim.
en üstüne de küf olmaması için sıvı yağ ekleyelim.
en son olarak hava almaması için buzdolabı poşetini kavanozun ağzına kapatıp kapağı sıkıca kapayalım.
turşumuz oda sıcaklığında yaklaşık 5 gün içerisinde olur.
turşumuz olduktan sonra buzdolabın da yada serin yerde muhafaza etmemiz gerekir.Afiyet olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder