2 Ocak 2014 Perşembe

sağlıklı beslenme önerileri

Sağlıklı Beslenme Önerileri :
  
  Yeterince gıda takviyesi almak için sağlıklı beslenmek gerekir.Her şeyi ölçüsünde yemek,tadında bırakmak azı karar çoğu zarar ifadesini uygulamak gerekir.Vücudun bütün besin kaynaklarına ihtiyacı vardır.Dengeli beslenerek sağlıklı bir yaşama sahip oluruz.vitaminler,minareller,proteinler,karbonhidratlar dan yeterince almalıyız.
 
   Sağlıksız beslenen bir insanın hasta olma olasılığı çok yüksektir.Özellikle çocuklarda beslenmeye çok önem vermeliyiz.zeka gelişimi,vücut gelişimi açısından çok önemlidir.Çocuklara doğru beslenme alışkanlığını kazandırmak aileye büyük görev düşmektedir.Öğünleri atlamadan düzenli beslenmeliyiz.Aşırı ve dengesiz beslenmekten kaçınmalıyız.Çocuklarımızı kesinlikle fast food yiyeceklerden uzak tutmalıyız.
 
  Sabah kahvaltısı muhakkak yapılmalı.bol miktarda sebze ve meyve tüketilmeli.zamanında öğünler geçirilmeli.Süt,yoğurt kalsiyum açısından vücut için çok önemli.unutulmamalıdır ki vücut kalsiyumu yirmi bir yaşına kadar depolar yirmi bir yaşından sonra günlük alır.bu yüzden muhakkak bir bardak süt içilmesi gerekir.porsiyonların küçük olmasına özen göstermeliyiz.

 Sağlıklı beslenmek için su ihtiyacını tam anlamıyla karşılamamız gerekir.Günde en az 8 bardak su içmemiz sağlımız açısından çok önemlidir.Çocuklarımıza da su içme alışkanlığını aşılamalıyız.Hazır meyve sularını değilde kendi taze olarak sıktığımız meyve sularını tercih etmeliyiz.Hormonlu yiyecekler yememeye özen göstermeliyiz.Kaliteli beslenmenin ilk kuralı sebze ve meyveleri mevsiminde ve taze olarak tüketmemiz gerekir.
 
  Beslenmede ki asıl amaç sadece karnımızı doyurmak olmamalı.sağlığı korumak ve devam ettirmek yaşam kalitesini arttırmak olmalı..Sebze ve meyveleri bol suyla yıkamalı.Mümkün olduğunca kabukları soyulmadan tüketilmeli sebzeleri az pişmiş tercih edilmelidir.Yemeklerden önce ve sonra muhakkak eller yıkanmalıdır.

  Sağlıklı bir birey olmak için düzenli egzersizler yaparak hem sağlığınızı korumuş olursunuz hemde yaşam kalitenizi arttırmış olursunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder