19 Ocak 2014 Pazar

Beşamel sos tarifi : Fırında makarnalar da sebzelerde kullanılan yemeklerin lezzetine lezzet katan bir sos çeşididir.
 Malzemeler :
2 yemek kaşığı tereyağ
1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
tuz
Hazırlanışı :
   Margarini tavada kısık ateşte eritelim.ardından un ekleyerek kavurmaya devam edelim.iyice kavrulup rengi dönen unun içine azar azar süt ekleyerek sürekli karıştıralım.bir süre pişirdikten sonra tuz ekleyerek sosumuzu hazır hale getirelim. afiyet olsun



Zeytinyağlı salata sosu :
Malzemeler:
 2 çorba kaşığı zeytinyağı
 bir adet limon
 tuz
Hazırlanışı :
bir kasede limon suyunu zeytinyağı ve tuzu iyice çıptıktan sonra bütün salata çeşitlerinde kullanabilirsiniz.

 Yoğurtlu sos : makarnalar da,salatalar da,mantı çeşitlerin de harika sonuçlar çıkarır.
 Malzemeler :
500 gram süzme yoğurt
3 diş sarımsak
tuz
Hazırlanışı :
   Kaseye yoğurt ve dövülmüş sarımsakları ilave edelim.ardından tuzu da ekleyerek azar azar su ekleyelim.krema haline gelinceye kadar çırpalım sosumuz hazır.Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder