19 Ocak 2014 Pazar

karışık kızartma tarifi

Karışık Kızartma tarifi : Kızartmalar öğünü atlatmak amaçlı yapımı en basit yemek çeşididir.Hemen hemen herkesin yemekten zevk aldığı özellikle de çocukların severek yediği yemektir.Benimde yemekten ve yapmaktan zevk aldığım kızartmamın tarifini sizlerle de paylaşmak istedim.

 Malzemeler :
2 adet patlıcan
3 adet biber
3 adet patates
2 adet kabak
1 su bardağı sıvıyağ
tuz
Sosu için :
2 adet domates
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
tuz
karabiber

Hazırlanışı : 
İlk olarak patlıcan,biber ve patateslerimizi jülyen doğrayalım.
ardından bolca yıkayıp kağıt havluyla kurulayalım.
tuzla iyice karıştıralım.
diğer yanda tavada yağımızı kızdırmaya başlayalım
kızan yağımıza ilk önce patatesleri ekleyip kızartalım
ardında patlıcanları daha sonra kabakları en sonda biberlerimizi kızartalım.
kızartma aşamasın da yukarıda verdiğim şekil de kızartmaya öncelik verirsek kızartmamız daha lezzetli olur.çünkü biber acı olabilir  veya kızarttığımız malzemelerin tadındaki değişikliği bozabilir.
daha da lezzetli olmasını istiyorsanız her bir malzemeyi ayrı bir yağda kızartabilirsiniz.
kızarttığımız malzemeleri servis tabağına alalım.sos hazırlığına başlayalım

Sosu için :
ilk önce domateslerimizi rendeleyelim.
ardından sarımsaklarımızın kabuklarını soyup iyice ezelim
bir tavada yağımızı ekleyelim ve kısık ateşte kızdırmaya başlayalım
ardından biber salçamızı ve sarımsaklarımızı ilave edelim
daha sonrada domatesleri ekleyerek pişmeye bırakalım.
en son tuz ve karabiberi ekleyip sosumuzu oluşturalım.
ardından sıcak olarak kızartmamızın üzerine gezdirelim
kızartmamız servise hazır.Elime sağlık

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder