18 Ocak 2014 Cumartesi

sos tarifleri

Acı biberli sos : bu sosumuzu bir çok yemek çeşitlerin de kullanabilirsiniz.mesela makarnalar da ızgara çeşitlerin de çorbalar da kahvaltılarda damak tadınıza hitap eden her yemekte rahatlıkla kullanabilirsiniz.

 Malzemeler :
8 adet kırmızı biber
250 gram kırmızı acı sivri biber
yarım çay bardağı elma sirkesi
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 su bardağı su
tuz

Hazırlanışı :

   Biberlerimizi öncelikle çekirdeklerini ayıklayıp yıkayalım.biberlerimizi ufak parçalara bölerek bir bardak suyla tencerede biberler yumuşayıncaya kadar pişirelim. rondodan geçirelim.ezilen biberleri süzgeçten geçirelim.püre haline gelen sosumuzun içine sirke ve şekeri ekleyerek buzdolabında kavonozlar da muhafaza edebilirsiniz.afiyet olsun.



Hollandez sosu tarifi :

Malzemeler:
250 gram tereyağ
1 adet limon
3 yumurta sarısı
tuz
karabiber

Hazırlanışı : 

    Bir tavada tereyağımızı eritelim.diğer yanda da mutfak robotuna yumurta sarısını ekledikten sonra erittiğimiz tereyağını azar azar ilave ederek karıştırıyoruz.limon suyunu tuz ve karabiberimizi de ekledikten sonra sosumuz hazır.






Sarımsaklı mayonez :
malzemeler :
5 diş sarımsak
100 gram mayonez
1 adet limon
tuz

Hazırlanışı : Sarımsakları ayıklayıp iyice ezelim.ezdikten sonra mayonez limon suyu ve tuzu ilave edip iyice karıştırarak sosumuzu hazır hale getirelim.bazen tek başına mayonez çok ağır olabilir.Sosumuzun içine biraz yoğurt ilave edersek sosumuz daha hafifleyecektir.afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder