5 Ocak 2014 Pazar

mutfakta pratik ölçüler


Mutfakta pratik ölçüler :
   Yemek yaparken içine katacağımız malzemelerin ölçülerine önem göstermemiz gerekir.Sürekli mutfakta kalan biri ölçülerini göz kararıyla yapabilir.fakat o yemeği çok iyi yapsalar da bazı zamanlar aynı tadı ve lezzeti tutturamazlar.Yemek yapmaya yeni başlayanlar göz kararı uygulamasın da daha çok yanılgıya düşebilirler.bu sebeple yemek yapmaya yeni başlayanlar yemeklerin tam lezzetini yakalayabilmek için ölçülere dikkat etmelilerdir.ufak bir eksiklik yemeğin yada tatlının tadını çok fazla değiştirdiği gibi bütün malzemenin de heba olmasını sağlayabilir.

  Bugün dünyaca ünlü aşçılar bile ölçü kullanırken biz ev hanımlarının çok daha fazla ihtiyacı olduğu kanısındayım.yemek tarifleri verilirken bazen gram olarak veriliyor ve de herkesin evinde mutfak terazisi olmayabilir.bu yüzden gramların evinizde ki hangi malzemelere denk geldiğini bilmek için aşağıdaki tablodan faydalanabilirsiniz.ve böylelikle kusursuz,harika yemekler hazırlamış olursunuz.




Malzemeler
Çay Bardağı
Su Bardagi
Çorba Kaşığı
Kahve Fincanı
su

100 gr

250 gr

15 gr

75 gr

pirinç

100 gr

250 gr

15 gr

70 gr

bulgur

70 gr

200 gr

20 gr

60 gr

toz şeker

80 gr

200 gr

20 gr

70 gr

süt

100 gr

250 gr

15 gr

75 gr

un

70 gr

160 gr

30 gr

50 gr

irmik

70 gr

180 gr

12 gr

55 gr

mercimek
75 gr

200 gr

15 gr

60 gr

zeytinyağı
90 gr

220 gr

15 gr

65 gr

sıvıyağı

90 gr

220 gr

15 gr

65 gr

margarin

_

180 gr

15 gr

50 gr

tuz

_

_

20 gr

_

salça

_

125 gr

30 gr

_

arpa şehriye
80 gr

165 gr

_

50 gr

fasulye

75 gr

200 gr

_

60 gr

nohut

55 gr

70 gr

_

55 gr

peynir

40 gr

100 gr

4 gr

25 gr

pudra şekeri
100 gr

125 gr

7.5 gr

40 gr

çekilmiş badem
40 gr

100 gr

6 gr

25 gr

çekilmiş ceviz
40 gr

100 gr

4 gr

25 gr




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder