19 Ocak 2014 Pazar

ev yapımı turşunun püf noktaları

Ev yapımı turşunun püf noktaları :

    Turşu sofraların vazgeçilmez yiyeceğidir.Pek çok çeşitleri vardır.lahana,biber,kornişon vs.Her yemeğin yanın da yenilebilen bir türdür.kışın akşam yemeklerinin yanın da süper gidiyor.hele biraz da acısı varsa içinizi sıcacık yapmasına yetiyor.sonbahar ayı girince her evde turşu yapma hazırlığı başlar.turşuyu seven sevmeyen her evde yapılır bu işlem.İşte lezzetli daha sağlıklı turşu yapmanın püf noktaları ;


  •   sebzelerin daha taze ve mevsimin de olanını tercih etmek gerekir.
  •   domateslerin olgunlaşmamış ve yeşil olanını tercih etmeliyiz.
  •   fasulyeleri kılçıksız olanı biberlerin en tazesini seçmeliyiz.
  •   turşu yaparken hijyene önem vermeliyiz.
  •   sebzeleri bol suyla yıkamalıyız.
  •   sebzeleri kabına sıkıca yerleştirmeye özen göstermeliyiz.
  •   turşu yapma zamanını iyi ayarlamamız gerekir.tercihen sonbahar mevsimini tercih edebiliriz.sıcakta turşumuz bozulabilir
  •   turşu kuracağımız kabın sağlık açısından mümkünse cam olmasına özen göstermeliyiz.
  •   turşu kuracağımız suyunu içme yada çeşme suyunu kaynatıp soğumasını bekleyerek kurabiliriz
  •   tuz olarak iri taneli kaya tuzu kullanmalıyız
  •   turşumuz da muhakkak sirke kullanmalıyız.üzüm sirkesini kullanmak daha lezzetli olacağı gibi taze ve ömrünü uzatır.
  •   turşu kurarken bol miktar da sarımsak kullanmalıyız.lezzetine lezzet katacaktır.
  •   turşu yapımında nohut eklemeniz gerekir.turşunun çabuk mayalanması için.
  •   turşuyu muhakkak serin ve kuru yerde bekletmeliyiz.
  •   turşunun tuzunu ayarlamak için çiğ yumurta kullanabilirsiniz.suyun yüzeyine çıkarsa yumurta turşu tuzumuz hazır kıvamdadır demektir.
  •  turşu da lezzet arttırmak için maydanoz,defne ve asma yaprağı ilave edebilirsiniz.Kolay gelsin...


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder