7 Ocak 2014 Salı

Mutfak kazaları

Mutfak kazaları :
  Zamanımızın çoğunu mutfakta geçirdiğimiz için çok sık kazalara rastlanmaktadır.önemli olan kaza sırasında ne yapmamız gerektiğini bilmek gerekir.bir çok mutfakta oluşabilecek kazalar vardır bunlar ;kesici aletlerde yaralanmalar,kayarak düşmeler,yanıklar,tüp patlamaları,elektrik çarpmaları,yangınlar,gıda zehirlenmeleri gibi kazalardır.mutfağımız da olduğundan daha çok tedbir almalı ve dikkat etmeliyiz.
  Olası kazalara karşı nasıl tedbirli olmalıyız örneğin ;
kesici aletler ;yani bıçak gibi aletleri kullanırken biraz daha dikkatli olmalıyız.elimiz ıslakken mümkün olduğunca kullanmamalıyız.
yanıklar;kızgın yağın sıçraması yada kaynar suyun dökülmesi gibi kazalardır.bu şekilde kazalarla karşılaşmamak için kızgın yağa  malzemeyi ıslak şekilde atmamalıyız.
yangınlar; yağ tencerelerini ocakta unutulmamalı.
.kayarak düşmeler;mutfağımızı ıslak bırakmamalıyız.bu genellikle acelelikten ve mutfaklar da kaygan zeminin olmasından kaynaklanır.
Gıda zehirlenmeleri; dışarıdan aldığımız bütün yiyeceklerin son kullanım tarihine muhakkak bakmalıyız.aksi takdir de bir çok sorunla karşılaşırız.
Elektrik çarpmaları;küçük mutfak aletlerini ıslanmamalarına ve ıslak elle prizlere dokunmamaya özen göstermeliyiz.Elektronik eşyalar alırken çocuk kilidi olmasına özen göstermeliyiz.
     Mutfak kazalarının çoğunu acele davranmaktan kaynaklanır.mümkün olduğunca yavaş hareket etmeliyiz.mutfak kazalarına pek önem verilmez ama bana göre çok dikkat edilmesi ve edilmediği takdirde de kayıplar bile yaşanır.bu şekil üzücü olaylarla karşılaşmamak için işimizi mümkün olduğunca özenle ve dikkatle yapmalıyız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder