4 Ocak 2014 Cumartesi

mutfak biçimleri

Mutfak biçimleri :
  
 Mutfaklar evin konumu dekorasyonu büyüklüğüne göre biçimlendirilir.mutfağımızı beş farklı yöntemle biçimlendirebiliriz.
  a.düz mutfaklar
  b.koridor tipi ( iki duvarlı) mutfaklar
  c.köşe L şeklinde mutfaklar
  d.U tipi mutfaklar
  e.ada tipi mutfaklar

a.düz mutfaklar (bir duvarlı):Mutfak planları arasında en çok tercih edilen  basit sıradan yöntemdir.genellikle dar uzun mutfaklar da tercih edilir.böylelikle kalabalıktan uzak sade ve şık mutfaklar oluşturabilirsiniz.

b.koridor mutfaklar(iki duvarlı):Genellikle mekandan tasarruf edilmek istenen mutfaklar da kullanılır.genelde bir duvar yemek yapmak için diğeri ise mutfak araç ve gereçleri bir duvarda konumlandırabilirsiniz.bu şekilde rahat hareket alanı ve düzenli mutfağı oluşturabilirsiniz.isteğinize göre farklı şekilde düzenleyebilirsiniz.


c.köşe mutfaklar :Genellikle küçük mutfaklar da geniş alan yaratmak için tercih edilen mutfak tipidir.bu biçimde mutfağınız da daha ferah ve geniş alanlar sağlamış olursunuz.


d.U mutfaklar :En ideal ve en kullanışlı mutfak biçimidir.ince uzun bir mutfağa sahipseniz U şeklindeki dolapları tercih edebilirsiniz.bu şekilde mutfağınız çok kullanışlı bir mekan haline getirmiş olursunuz.


e.ada tipi mutfaklar :Mutfağımız da geniş kullanım alanları yemek yeme alanları ve de geniş imkanlar bulabileceğimiz  ideal bir mutfak biçimidir.


Mutfağınızı yenilerken ya da yeni bir mutfak oluştururken bazen maddi imkanlar sebebiyle mimarlarla çalışamayabilirsiniz.Ve herkes de mimar değildir.Ama mutfak oluşturuken küçük bir ön hazırlık yapmanız sizin doğru bir mutfak hazılamanıza yardımcı olacaktır.Yapmanız gereken öncelikli işiniz mutfağınızın boyutunu iyi bilmek ona göre dolaplarınızı nerede konumlandırmanız gerektiğini bilmenizden geçer.Mutfağınızın ölçüsüne ve konuma göre dekore etttiğiniz takdir de çok kullanışlı ve de düzenli mutfaklara sahip olursunuz.Mutfağınızı biçimlendirme de sizlere yardımcı olabilmek adına  yukarıda bahsettiğim mutfak tiplerini mutfağınızın şekline göre örneklerle anlatmaya çalıştım. yapmanız gereken tek şey mutfağınızın ölçüsünü iyi bilmek ve bütçeyi iyi ayarlamak...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder