18 Ocak 2014 Cumartesi

sos çeşitleri ve tarifleri


sos çeşitleri ve tarifleri :
  domates sosu tarifi : domates sosu kızartmalar makarnalar ve etlerle yapılan yemeklerde kullanıldığında yemeğin lezzetine lezzet katar.
malzemeler : 
5 adet domates
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1,5 tatlı kaşığı domates salçası
2 diş sarımsak
karabiber
tuz
hazırlanışı :
    İlk olarak domateslerimizi rendeleyip sarımsaklarımızı eziyoruz.ardından zeytinyağımızı tavamıza ekliyoruz.Salçamızı da ilave ettikten sonra domatesleri ve sarımsaklarımızı ekliyoruz.biraz kavurduktan sonra 1 çay bardağı kaynar suyu ilave ederek kısık ateşte pişirmeye bırakıyoruz.Sosumuz püre haline gelene kadar pişirmeye devam edelim sonrasında istediğiniz yemekle birlikte kullanabilirsiniz.
  
pesto sos tarifi : pesto sosu makarnalar da kullanabilirsiniz.değişik tatları sevenler için çok farklı bir lezzet.
  malzemeler :
bir bağ fesleğen
bir çay bardağı çam fıstığı
yarım çay bardağı zeytin yağı
3 diş sarımsak
tuz
hazırlanışı :
  ilk olarak fesleğenimizin yapraklarını temizleyip bol suyla yıkıyoruz.Yıkadıktan sonra suyunu iyice süzüyoruz.buna çok dikkate etmemiz gereken bir nokta.Sulu bırakırsak sosumuzun tadında büyük oranda değişiklik olmasına sebep olur.ardından mutfak robotuna fesleğen sarımsak ve çam fıstığımızı ekleyerek püre haline gelene kadar çekiyoruz.arada da zeytin yağını ilave ediyoruz.Bir kez daha robotta çekiyoruz.sonunda tuz ekleyerek sosumuz hazırlanmış oluyor.afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder