13 Aralık 2013 Cuma

Yaprak Sarma Tarifi

 Yaprak Sarma Tarifi :
  Malzemeler :


  1.  3 su bardağı pirinç
  2. 500 gr asma yaprağı
  3. yarım çay bardağı sıvıyağ
  4. 4 adet domates
  5. 1 baş soğan
  6. yarım bag maydanoz
  7. 2 diş sarımsak
  8. 1 yemek kaşığı salça
  9. nane,karabiber,tuz 
Sosu için :
  1. 2 yemek kaşığı salça
  2. yarım çay bardağı sıvıyağ


Hazırlanışı :



  1. Yaprakları sıcak su ile haşlayın
  2. Soğanı ınce ınce kıyın
  3. Yıkanmış pirinci soganı domateslerle birlikte karıştırın
  4. Salça ve sıvıyağını ekleyin
  5. İnce kıyılmıs maydanozu da ekleyin
  6. Tuz ve karabiberi ekledikten sonra ıyıce karıstırın.
  7. Daha sonra bu karısımı yaprakların ortalarına yerleştırerek sarın.
  8. Tencereye düzgün bir şekilde yerleştirin
  9. 1 litre kaynamış sıcak suyu tencereye dökün
  10. Orta ateşte 30 dakika pişirin
  11. Pişmesine yakın biber salçası ve sıvıyağı kavurup sarmaların üstüne dökün.afıyet olsun













1 yorum: