Malzemeler :
- 3 su bardağı pirinç
- 500 gr asma yaprağı
- yarım çay bardağı sıvıyağ
- 4 adet domates
- 1 baş soğan
- yarım bag maydanoz
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- nane,karabiber,tuz
- 2 yemek kaşığı salça
- yarım çay bardağı sıvıyağ
- Yaprakları sıcak su ile haşlayın
- Soğanı ınce ınce kıyın
- Yıkanmış pirinci soganı domateslerle birlikte karıştırın
- Salça ve sıvıyağını ekleyin
- İnce kıyılmıs maydanozu da ekleyin
- Tuz ve karabiberi ekledikten sonra ıyıce karıstırın.
- Daha sonra bu karısımı yaprakların ortalarına yerleştırerek sarın.
- Tencereye düzgün bir şekilde yerleştirin
- 1 litre kaynamış sıcak suyu tencereye dökün
- Orta ateşte 30 dakika pişirin
- Pişmesine yakın biber salçası ve sıvıyağı kavurup sarmaların üstüne dökün.afıyet olsun
bende istiyorumm :D :D
YanıtlaSil