28 Aralık 2013 Cumartesi

mutfakta pratik bilgiler

Mutfakta pratik bilgiler :

Hemen hemen her konuda hayatınızı kolaylaştıracak bir çok pratik bilgiler vardır.işinize çok yarayacağını düşündüğüm mutfaktaki pratik bilgileri sizinle paylaşmak istedim...

  • Mutfak armatürlerinin daha parlak olması için limon ile ovalayıp durulamanız yeterli olacaktır.
  • Izgarada balık yaptıysanız kokusunu almak için üzerine defne yaprağı koymanız kokusunu alacaktır.
  • Lahana haşlarken kötü kokusunun olmaması için suyuna elma kabuğu atarsanız kötü koku olmayacaktır.
  • Bayat ekmeklerinizi robottan geçirip galeta unu olarak kullanabilirsiniz.
  • domatesin kabuklarının daha kolay soyulması için sıcak suya batırıp bıçağın tersi ile sürterseniz daha kolay soyulacaktır.
  • Buzdolabınızda ki nemi almak için içine tuz koymanız nemi alacaktır.ve daha çok soğutacaktır.
  • Yeşil salata malzemelerinizi bıçakla değilde elinizle doğrarsanız daha canlı olur ve vitaminleri ölmez.
  • mısırı haşlarken daha lezzetli olması için suyun içine bir çay kaşığı şeker katmanız yeterli olacaktır
  • elinize sinen soğan kokusunu almak için limon ile ovalarsanız kötü kokunun gittiğini görecekseniz.
  • Çorbalarınıza fazla tuz kattıysanız içine kabuğu soyulmuş patatesi dilimleyip atarsanız tuzu patatesin çektiğini görürsünüz.
  • Yemekleriniz de maydanozu kullanacaksanız ateşten aldıktan sonra eklemeniz hem vitamini gitmez hemde maydanoz piştiğin de  acımsı tadını bırakmaz.
  • Tuzun nemlenmemesi için tuzluğun içine pirinç tanesi koyduğunuz da tuzun nemlenmediğini göreceksiniz
  • Yumurta haşlarken çatlamaması için suyuna bir çay kaşığı sirke eklemeniz yeterli olacaktır.
  • Çaydanlığınızda ki kireci yok etmek için limon tuzu  ile kaynatırsanız kirecin çözündüğünü göreceksiniz.
  • Fazla soyulmuş sarımsakları kavanozun içinde bir miktar zeytinyağı ile uzun bir süre saklayabilirsiniz.
  • kızartma yaparken yağın sıçramaması için  bir miktar tuz ilave edersiniz sıçramamasını engellemiş olursunuz.
  • pilavınızın içine bir adet kesme şeker atarsanız pilavınız tane tane olur.
  • Soğan kabuğunu soyarken gözlerinizin yaşarmasını engellemek için su dolu kabın içinde soymanız gözlerinizin yanmasını engelleyecektir
  • kuru fasulye yada nohut pişirecekseniz daha kolay haşlanması için suyuna bir miktar karbonat eklemeniz yeterli olacaktır.
  • Pişirdiğiniz keki kalıptan çıkarmak için fırından çıktıktan sonra 10 dakika bekletin.
  • Maydanoz ve naneyi buzdolabında daha uzun saklamak için havluya sarıp poşete koyduğumuz da uzun bir süre dayanıklılığını koruyacaktır.
  • sebzelerinizi yıkarken 10 dakika tuzlu suda bekletirseniz daha temiz yıkandığını göreceksiniz.
  • Acımış patlıcanları tuzlu suda bekletirseniz acısının gittiğini göreceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder