Hemen hemen her konuda hayatınızı kolaylaştıracak bir çok pratik bilgiler vardır.işinize çok yarayacağını düşündüğüm mutfaktaki pratik bilgileri sizinle paylaşmak istedim...
- Mutfak armatürlerinin daha parlak olması için limon ile ovalayıp durulamanız yeterli olacaktır.
- Izgarada balık yaptıysanız kokusunu almak için üzerine defne yaprağı koymanız kokusunu alacaktır.
- Lahana haşlarken kötü kokusunun olmaması için suyuna elma kabuğu atarsanız kötü koku olmayacaktır.
- Bayat ekmeklerinizi robottan geçirip galeta unu olarak kullanabilirsiniz.
- domatesin kabuklarının daha kolay soyulması için sıcak suya batırıp bıçağın tersi ile sürterseniz daha kolay soyulacaktır.
- Buzdolabınızda ki nemi almak için içine tuz koymanız nemi alacaktır.ve daha çok soğutacaktır.
- Yeşil salata malzemelerinizi bıçakla değilde elinizle doğrarsanız daha canlı olur ve vitaminleri ölmez.
- mısırı haşlarken daha lezzetli olması için suyun içine bir çay kaşığı şeker katmanız yeterli olacaktır
- elinize sinen soğan kokusunu almak için limon ile ovalarsanız kötü kokunun gittiğini görecekseniz.
- Çorbalarınıza fazla tuz kattıysanız içine kabuğu soyulmuş patatesi dilimleyip atarsanız tuzu patatesin çektiğini görürsünüz.
- Yemekleriniz de maydanozu kullanacaksanız ateşten aldıktan sonra eklemeniz hem vitamini gitmez hemde maydanoz piştiğin de acımsı tadını bırakmaz.
- Tuzun nemlenmemesi için tuzluğun içine pirinç tanesi koyduğunuz da tuzun nemlenmediğini göreceksiniz
- Yumurta haşlarken çatlamaması için suyuna bir çay kaşığı sirke eklemeniz yeterli olacaktır.
- Çaydanlığınızda ki kireci yok etmek için limon tuzu ile kaynatırsanız kirecin çözündüğünü göreceksiniz.
- Fazla soyulmuş sarımsakları kavanozun içinde bir miktar zeytinyağı ile uzun bir süre saklayabilirsiniz.
- kızartma yaparken yağın sıçramaması için bir miktar tuz ilave edersiniz sıçramamasını engellemiş olursunuz.
- pilavınızın içine bir adet kesme şeker atarsanız pilavınız tane tane olur.
- Soğan kabuğunu soyarken gözlerinizin yaşarmasını engellemek için su dolu kabın içinde soymanız gözlerinizin yanmasını engelleyecektir
- kuru fasulye yada nohut pişirecekseniz daha kolay haşlanması için suyuna bir miktar karbonat eklemeniz yeterli olacaktır.
- Pişirdiğiniz keki kalıptan çıkarmak için fırından çıktıktan sonra 10 dakika bekletin.
- Maydanoz ve naneyi buzdolabında daha uzun saklamak için havluya sarıp poşete koyduğumuz da uzun bir süre dayanıklılığını koruyacaktır.
- sebzelerinizi yıkarken 10 dakika tuzlu suda bekletirseniz daha temiz yıkandığını göreceksiniz.
- Acımış patlıcanları tuzlu suda bekletirseniz acısının gittiğini göreceksiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder