14 Aralık 2013 Cumartesi

Şehriyeli pirinç pilavı tarifi

Şehriyeli Pirinç pilavı tarifi :
   Malzemeler :

  1. 2 su bardağı pirinç
  2. yarım çay bardağı arpa şehriye
  3. 2 kaşık margarin
  4. 2 bardak su 
  5. tuz 
















Hazırlanışı :
  1. öncelikle pirinçleri bol su ile yıkayalım.
  2. ılık suda 20 dakika bekletelim
  3. tencerede margarini erittikten sonra
  4. içerisine arpa şehriyeleri ekleyelim
  5. rengi koyulaşınca pirinci de ilave edip ve kavuralım
  6. kavurdugumuz pirinçlere su ve tuzu ekleyelım
  7. bir kez karıştırdıktan sonra kaynamaya bırakalım
  8. pirinçler yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirelim
  9. kağıt havluyla  kapatıp dinlenmeye bırakalım
  10. 10 dakika sonra sıcak servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder