30 Aralık 2013 Pazartesi

Lezzetli yemek yapmanın incelikleri

Lezzetli yemek yapmanın incelikleri :
  
Herkes yemek yapabilir ama çok az insan lezzetli yemek yapabilir.Hep merak etmişimdir insan lezzetli yemeği öğrenerek mi yapar yoksa doğuştan olup elimi lezzetlidir.bu sorunun cevabını öğrenebildim mi tabiki hayır..yemek yapmaya başladıktan sonra anladım ki lezzetli yemek yapmak için hem bilginin hemde elinin lezzetinin olması aynı zamanda da severek ve isteyerek yapması gerektiğini anladım.evet severek yapmak ya da yaptığı yemeğe sevgisini katabilen insan  gerçekten de olağanüstü yemeklere imza atabiliyor.mesela annem yemek değil sanki çok ünlü bir ressamın resim yaptığı gibi özenle yapıyor olması için midir bilmem ama harikalar yaratabiliyor yemek yaparken.Dünyaca ünlü aşçıların,ev hanımların,yemek yapabilen herkesin küçük de olsa kendilerine özgü sırları vardır. Bana göre çok büyük olan sırlarımı sizlerle de paylaşmak istedim...
   

  • .mantar pişirirken kararması için önce limonla ovalamanız yeterli olacaktır.
  • makarna pişirirken haşladığınız suyundan bir miktar sosuna da dökerseniz daha lezzetli olur
  • kekin daha iyi kabarması için yumurtalarını 1 saat önceden çıkarmanız yeterli olur.
  • pilavınızın lapa olmaması için pirinci 15 20 dakika ılık suda bekletin
  • et kavurması yaparken tuzunu ocaktan indirmeye yakın ekleyin.daha yumuşak olur.
  • Tavuğun kızarması için sosuna bir çorba kaşığı yoğurt eklemeniz yeterli olacaktır
  • sütlü tatlılar da malzemeleri katarken topaklanma olmaması için en son şekeri ekleyip iyice karıştıralım.
  • tavuğunuzun daha lezzetli olması için 10 dakika sütün içinde bekletin.
  • Hamurunuzu dinlendirirken üzerini nemli bezle örterseniz yüzeyinin kurumasın önlemiş olursunuz.
  • balıklarınızı zeytinyağ ve defne yaprağı ile dinlendirip mısır unu ile kızartırsanız daha lezzetli olur.
  • yemeklerinizin lezzetli olmasını istiyorsanız fazla salça kullanmamalısınız.
  • yemeklerinizi genelde ocak ya da fırında pişirmeyi tercih edin.mikrodalga fırınlarda yemek pişirmemelisiniz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder