Malzemeler :
- 3 su bardağı ince bulgur
- 3 adet domates
- 2 adet salatalık
- yarım bağ maydanoz
- yarım bağ yeşil soğan
- 1 kura soğan
- 2 limon suyu
- 3 su bardağı kaynar su
- yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 çorba kasığı biber salçası
- karabiber,pul biber
- tuz
Hazırlanışı :
- Bulguru geniş bir kaba boşaltın
- Üzerine kaynamış suyu döküp 20 dakika dinlendirin.
- Diğer tarafta da domatesleri ve salatalıkları küp küp doğrayın
- maydanozları ve yeşil soğanları ince ince kıyın
- Ayrı bir tavada kuru soğanı ve zeytinyağını pembeleşinceye kadar kavurun
- üzerine salçayı ve baharatları ekleyerek karıştırın
- Dinlenmiş ve şişmiş bulgurun üzerine salçalı sosu dökün
- iyice karıştırın
- Ardından domates ve salatalıkları ekleyin
- Maydanoz ve yeşil soğanları da ekleyerek karıştırın.
- Limon suyunu da ilave ettikten sonra kısırınız hazır demektir.
- Kısırınızı istediğiniz şekilde servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder