16 Aralık 2013 Pazartesi

Yağ mantısı

Yağ Mantısı Tarifi :
 Kayseri'ye özgü  mantı çeşitleri arasında en çok sevdiğimdir. Hem gözüme hem mideme hitap  eden,yapımı saatlerimi alan fakat piştikten sonra beş dakika da mideme indirdiğim mantımı sizlerle de paylaşmak istedim...
Malzemeler 
Hamuru için :

  1. 1 kilogram un
  2. 1 paket maya
  3. su 
  4. tuz
İçi için :

  1. 500 gram kıyma
  2. yarım demet maydanoz
  3. 3 kuru soğan 
  4. Yarım fincan zeytinyağı
  5. karabiber
  6. tuz
Sosu için :

  1. 1,5 çorba kaşığı zeytinyağı
  2. kırmızı pul biber
  3. sarımsaklı yoğurt
Kızartmak için :



  1. 2 su bardağı sıvıyağ 















Hazırlanışı :

  1. öncelikle bir tavada zeytinyağını ve kıymayı  kavuralım
  2. ince kıyılmış soğan  ve maydanozları ilave ederek kavurmaya devam edelim
  3. pişmesine yakın karabiber ve tuz ekleyerek 10 dakika sonra ateşten alarak soğumaya bırakalım
  4. diğer tarafta un maya ve suyu karıştırarak yoğurmaya başlayalım
  5. kulak memesi kıvamını alıncaya dek yoğuralım
  6. hamuru dinlenmeye bırakalım
  7. 20 dakika dinlendirtikten sonra ufak bezeler alalım 
  8. içlerini açarak hazırlamış olduğumuz kıymadan ekleyerek kapatalım
  9. Geniş bir tavaya sıvıyağını ilave edelim 
  10. yağımız kızdıktan sonra yapmış olduğumuz mantıları kızartalım
  11. ayrı bir tavada zeytinyağı ve pulbiberi kavuralım
  12. Kızartmış olduğumuz mantılarımızın üzerine dökelim
  13. en üstede sarımsaklı yoğurdu gezdirip servis yapalım.Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder