Kayseri'ye özgü mantı çeşitleri arasında en çok sevdiğimdir. Hem gözüme hem mideme hitap eden,yapımı saatlerimi alan fakat piştikten sonra beş dakika da mideme indirdiğim mantımı sizlerle de paylaşmak istedim...
Malzemeler
Hamuru için :
- 1 kilogram un
- 1 paket maya
- su
- tuz
- 500 gram kıyma
- yarım demet maydanoz
- 3 kuru soğan
- Yarım fincan zeytinyağı
- karabiber
- tuz
- 1,5 çorba kaşığı zeytinyağı
- kırmızı pul biber
- sarımsaklı yoğurt
Hazırlanışı :
- öncelikle bir tavada zeytinyağını ve kıymayı kavuralım
- ince kıyılmış soğan ve maydanozları ilave ederek kavurmaya devam edelim
- pişmesine yakın karabiber ve tuz ekleyerek 10 dakika sonra ateşten alarak soğumaya bırakalım
- diğer tarafta un maya ve suyu karıştırarak yoğurmaya başlayalım
- kulak memesi kıvamını alıncaya dek yoğuralım
- hamuru dinlenmeye bırakalım
- 20 dakika dinlendirtikten sonra ufak bezeler alalım
- içlerini açarak hazırlamış olduğumuz kıymadan ekleyerek kapatalım
- Geniş bir tavaya sıvıyağını ilave edelim
- yağımız kızdıktan sonra yapmış olduğumuz mantıları kızartalım
- ayrı bir tavada zeytinyağı ve pulbiberi kavuralım
- Kızartmış olduğumuz mantılarımızın üzerine dökelim
- en üstede sarımsaklı yoğurdu gezdirip servis yapalım.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder