Malzemeler :
- 2 su bardağı pirinç
- orta boy beyaz lahana
- 2 adet domates
- 1 baş soğan
- yarım bağ maydanoz
- yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 tatlı kaşığı kuru nane
- tuz
Hazırlanışı :
- Lahananın yapraklarını tek tek ayırın
- büyük tencerede kaynamış suyun içine biraz tuz ekleyerek.lahana yapraklarını 2 dakika haşlayın
- haşlanan lahanaları süzgeçle tencereden alıp soğumaya bırakın
- pirinci yıkayın
- Domatesi,soğanı ince ince doğrayın
- maydanozu da doğrayın
- Bütün malzemeyi yıkadığınız pirinçle harmanlayın
- ardından biber salçası ve kuru naneyi ekleyin
- hepsini güzelce karıştırın.
- Tamamladığınız harcı lahanaların ortasına yerlestırerek sarın
- Sarma işlemi bittikten sonra tencereye güzelce yerleştirin
- sarmaların üzerine salça ve su karışımını gezdirin.
- kısık ateşte 30 dakika pişirin.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder