19 Aralık 2013 Perşembe

pilav üstü tavuk

Pilav üstü tavuk tarifi :
  Malzemeler :

  1. 2 su bardağı pirinç
  2. 1 tavuk göğsü
  3.  2 çorba kaşığı sıvıyağ
  4. 2 çorba kaşığı tereyağ
  5. tuz



















Hazırlanışı :

  1. Tavukların üstü geçecek şekilde su ekleyerek tencereye alalım
  2. tavuklar yumşayana kadar pişirelim
  3. piştikten sonra küçük parçalara ayıralım.
  4. diğer tarafta pilav tenceresine tereyağ ve sıvıyağımızı ekleyelim
  5. yıkanan piriçleri ekleyelim ve kavurmaya başlayalım
  6. pirinçler kavrulduktan sonra tuz ve suyumuzu ilave edelim
  7. su çekilip pirinçler şişene kadar pişirelim
  8. pişen pilavımızın üzerine tavuklarımızı ilave ederek servis yapalım.Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder