Malzemeler :
- 3 su bardağı köftelik bulgur
- 1,5 su bardağı irmik
- 1,5 çay bardağı un
- 1 yumurta
- 1 kaşık salça
- kımyon,tuz
Sosu için :
Hazırlanışı :
Bulguru ve irmiği geniş bir kapta tuz, karabiber, kimyon ıle sıcak suda ıslatılırak bir süre bekletilir.bulgur ve irmik yumusadıktan sonra salça ve unla yogurulmaya başlanır.ardından yumurta da eklenerek malzemeler toparlanana kadar yogurulur.yoğurdugunuz hamurdan küçük parçalar kopararak avucunuz da yuvarlayın.yuvarladıgınız hamurun ortasına hafifçe bastırarak şekil verin.yuvarlama işi bitince tencerede iyice kaynayan suya tuz ve limon ilave ederek köfteleri içine atarak haşlayın.haşlanan köfteleri süzgec yardımıyla çıkarın.diğer tarafta tencerenın ıçıne sıvıyağ ve salçayı ekleyerek iki karıştırın.ardından rendelediğiniz domatesleri ve sarımsakları ekleyerek pişirin.tuzunu ve karabiberini katarak köfteleri ekleyin.isteğe göre maydonoz ve garnitürle servis yapabilirsiniz.afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder