19 Aralık 2013 Perşembe

Karnıyarık yemeği

Karnıyarık  Tarifi :
  Malzemeler :

  1. 5 adet orta boy patlıcan
  2. 250 gram kıyma
  3. 3 adet orta boy domates
  4. 1 baş soğan
  5. 1 yemek kaşığı biber salçası
  6. 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  7. karabiber
  8. tuz
Kızartmak için :

  1. 2 su bardağı sıvıyağ
                                                                                     

 












Hazırlanışı :

  1. patlıcanları pijama deseni şeklinde soyalım ve de ortaya bir çizik atalım.
  2. tuzlu suda biraz beklettıkten sonra bol suyla yıkayıp kağıt havlu ile kurulayalım
  3. patlıcanları kızgın yağa atalım kızartalım
  4. fırın tepsisine çizilen kısmı üste gelecek şekilde yerleştirilir
  5. kaşık yardımıyla içleri boşaltalım.
  6. diğer tarafta kıyma yağ ile kavrulmaya başlanır.
  7. soğan ve rendelenmiş domates eklenerek kavrulmaya devam edelim
  8. içlerini boşalttığımız patlıcanların içlerini kıyma ile dolduralım
  9. salça ve 3 su bardağı suyu karıştırarak sosumuzu patlıcanların üzerine dökelim.
  10. 20 dakika pişirelim.Afiyet olsun





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder