25 Aralık 2013 Çarşamba

Mutfak dekorasyonu nasıl yapılmalı

Mutfak dekorasyonu nasıl yapılır :
  
Mutfak biz kadınların en çok  vakit geçirdiği yemeklerin yapıldığı hoş masaların hazırlanıp yendiği aile sohbetlerinin yapıldığı mekandır.bu nedenden dolayı olabildiğince geniş ve ferah olmasına özen göstermelisiniz. mutfağınızın boyutuna göre dolaplar tercih edebilirsiniz.Mutfağınızın rengini büyüklüğü ve yeterince ışık alıp almadığına göre seçebilirsiniz.küçük ve güneş ışığından maruz kalan mutfaklarda açık renk dolaplar kullanmanız mutfağınızın ferah görünmesini sağlayacaktır.dolaplarınızı parlak lake kullanırsanız hem çok şık hemde ferah bir mutfağa sahip olabilirsiniz . küçük mutfaklarda dolap düzenine önem gösterilmelidir.herşey  önem sırasına göre konumlandırılmalı el altında olmasına dikkat edilmelidir.aydınlatma sistemine de önem vermelisiniz.tavan aydınlatmasının haricinde tezgah kenarlarına led ışıklar döşeyerek hem şık hemde aydınlık mutfağa sahip olabilirsiniz.
                                                                                       
mutfağın ızda  neyin, neresi yeri olduğunu planlı olarak yaparsanız herşey düzenli ve karmaşalıktan uzak bir mutfağa sahip olursunuz.eğer imkanınız ve şartlar uygunsa evyenin yerini pencere önünde konumlandırmanız hem siz ışıktan  faydalanırsınız hemde rutubet alma ihtimalini en aza indirirsiniz.
   Geniş mutfaklar da renk seçiminizi zevkinize göre seçebilirsiniz.Bu senenin rengi olan mürdüm ve beyaz kombini ile harika mutfaklar yaratabilirsiniz.tekdüzelikten çıkarak zıt renkler de kullanabilirsiniz.
mutfağınızı tamamen baştan yaratmak mümkün olmayabilir.hep aynı mutfağı görmek de bir zaman sonra sıkıcı gelebilir.mutfağınız da küçük değişiklikler yapabilirsiniz.mesela  perdenizin rengini değiştirebilirsiniz.mutfaklara çok yakıştığını düşündüğüm stor zebra perdeyi istediğiniz renkler de kullanabilirsiniz.ya da ayrılmaz üçlü olarak kabul ettiğim halı ,perde, sandalye kumaşlarını aynı renklerde kulanırsanız değişiklik büyük ölçüde gözünüze çarpacaktır. mutfak dekorasyonun da yeşil bitkilerde kullanabilirsiniz.ya da nane fesleğen gibi bitkiler de yetiştirebilirsiniz.mutfak aksesuarlarını da çok fazla alarak değil de ihtiyacınız olanı alırsanız karışıklıktan uzak bir mutfağa sahip olursunuz.Böylelikle mutfağınız  hem kullanışlı hemde içine sevginizi de katabileceğiniz güzel yemekler pişirebileceğiniz hoş bir mekan haline getirmiş olursunuz...                                                                                                                                

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder