16 Aralık 2013 Pazartesi

Evde Sac Böreği

Evde Sac Böreği :
  Kahvaltıların , beş çaylarının en vazgeçilmezi evde sac böreği ...Hemen hemen hergün kahvaltıda yaptığım benim ve ailemin yemekten hiç usanmayacağımız böreği sizlerle de paylaşmak istedim..İşte malzemeler
    Malzemeler :

  1. 1 kg un 
  2. tuz 
  3. su
iç harcı için :

  1. peynir
  2. maydanoz
                                                                                       
     














Hazırlanışı :

  1. Unu geniş bir kaba boşaltalım
  2. üzerine tuzu ekleyip suyla karştırmaya başlayalım
  3. karışımımız kulak memesi kıvamına gelene dek yoğurmaya devam edelim.
  4. 30 dakika dinlendirdikten sonra hamurları bezeler yapalım ve unla yufka büyüklüğünde açalım
  5. ortasına peynırli harcımızı yerleştirerek dört bir köşeden kapatalım.
  6. sac veya teflon tavada pişirelim.Afiyet olsun






  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder