4 Şubat 2014 Salı

güllaç tarifi

güllaç tarifi :
malzemeler :
yarım paket güllaç yaprağı
1,5 su bardağı toz şeker
1.5 litre süt
gül suyu
Hazırlanışı :
Geniş bir tencereye sütü ekleyelim
ardından şekeri de ilave edip kaynayıncaya kadar pişirelim
kaynadıktan sonra ocaktan alıp ılık hali alana kadar bekletelim
ardından tepsiye bir sıra güllaç yaprağını serelim
üzerini sütle ıslatalım
orta sıraya kıyılmış cevizleri serelim
ardından diğer kalan güllaç yapraklarını da serelim
yine aynı şekilde sütle ıslatalım üzerini
ardından buzdolabında 1 saat bekletip servis yapabilirsiniz
isteğinize göre üzerini süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder