4 Şubat 2014 Salı

aşure tarifi


Aşure tarifi :Sadece aşure ayın da yapılan bu tatlı şimdiler de normal zamanlar da da tercih ediliyor.Bana göre de harika bir tatlı.Büyük aile yemeklerin de çok yaptığım bir tatlıdır.Hem vitamin deposu hemde çok lezzetli bir tatlı olmasından dolayı sizlerle de bu tarifi paylaşmak istedim.işte malzemeler ;
Malzemeler :
500 gram buğday(dövme)
1 su bardağı kuru fasulye
1 su bardağı nohut
10 adet kuru kayısı
150 gram kuru üzüm
5 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı fındık
3 litre su

Üzeri için :
100 gram fındık
100 gram ceviz
3 çorba kaşığı tarçın
nar

Hazırlanışı :
ilk olarak buğdayı bir geceden sıcak suda ıslatın
adından nohut ve fasulyelerimizi de ıslatalım
fasulye ve nohudu ayrı bir tencere de haşlayalım
geniş bir tencerede şişmiş buğdaylarımızı ekleyelim
ardından kaynamış olan suyumuzu da ilave edip karıştırmaya başlayalım
fasulye ve nohut ekleyerek pişirmeye devam edelim
sırasıyla yıkanmış üzüm ve kayısılarımızı da ekleyip pişirmeye devam edelim
biraz kaynattıktan sonra şekerimizi ilave edip karıştıralım
üzeri kaymak tutana kadar karıştırarak pişirmeye devam edelim.
son olarakta sıcak olarak kaselere servis yapalım
soğumaya yüz tutunca üzerine isteğinize göre ekleme yapabilirsiniz.
ben ilk olarak tarçın üzerine ceviz ve fındık en üstüne de nar eklemeyi tercih ediyorum
Elime sağlık...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder